SAM 2064U skupini „Spužvice“ prvi dan jeseni dočekan je u slavljeničkom raspoloženju i izradi jesenskih kruna, ali i radno i poučno. Koristio se stari tradicionalni način „runjenja“ kukuruza sa ručnom „runjačom“ koju je za malene dječje ručice bilo potrebno smanjiti omotanom krpicom.

Pjevala se pjesma o jesenskim plodovima; igrala igra u kolu „Berem, berem grožđe; kuhala su se jela od kestena, tikvica, voća, povrća; prostor smo ukrasili obukavši ga u jesenske boje, a za osvježenje na zraku prošetali smo do mjesnog igrališta s jesenskim krunama.

Prostor sobe često prilagođavamo igrama s kretanjem. Svoju spretnost djeca su pokazala u igri s loptama, provlačenjem kroz špage. Svoje kretanje povezali smo s kretanjima u našoj okolini - kretanje kazaljke na satu i kroz igre konstruiranja.

Proljeće nam je stiglo i potrudili smo se poželjeti mu dobrodošlicu. Izrađivali smo cvijeće za krune od papira, modelirali smo plastelinom cvjetnu livadu, pjevali, plesali, veselili se i uživali u suncu.

Vrijedno smo izradili puno pisanica što od kartona, što bojanja temperom i tehnikom ukrašavanja rižom. Slušali smo zanimljivu priču o sedam zečića koji su pokušavali donijeti djeci pisanice u selo. Vrtić smo ukrasili mnogobrojnim obilježjima Uskrsa.

U zimskom razdoblju istraživačkim smo aktivnostima doznali kako nastaje i kako se topi led. U nedostatku snijega, snjegoviće smo izrađivali tehnikom kolaža. Sve karakteristike zime prikazali smo kroz izradu plakata. Kada su vremenske prilike dopuštale, igru smo organizirali na otvorenom. Veliku brigu i pažnju posvetili smo hranjenju ptičica, kroz cijelo zimsko razdoblje.

Što je ljubav?

Pjevanje ljubavnih pjesama, crtanje srca ili nešto treće? Djeca skupine "Spužvice" o ljubavi:
"Ljubav je kada se lijepo igramo i ne svađamo."
"Ljubav je kad tata poljubi mamu."
"Ljubav je odlazak jedni k drugima u goste"
"Ljubav je kad nešto nacrtamo i poklonimo"
"Ljubav je kad nekoga zagrlimo"
"Ljubav je kada smo dobri prema prijateljima"
"Ljubav je dati prijatelju igračku"

Svoje osjećaje djeca su izrazila kroz različite oblike izražavanja. Svojim najdražima izradila su i poklonila čestitke.

Princeza i vila, leptir i bubamara, gusar, tigar, lav, ninja kornjača, spiderman, klaun i ostale maske stigle su u ponedjeljak 08.02. u našu skupinu. 

Vesele maškare dan su provele u pjesmi i plesu te zabavnim i prigodnim igrama. Pripreme za maskenbal trajale su nekoliko prethodnih dana.

Stranica 1 od 8

© 2016 Općina Kalinovac. Sva prava pridržana. Design by Georg.