PA071841Danas su djeca odgojne skupine „Leptirići“ posjetila djecu i djelatnike u Dječjem vrtiću Košutica Ferdinandovac te na taj način obilježila dječji tjedan.

Djeca su uživala u upoznavanju novih prijatelja i zajedničkoj igri, a odgojiteljice su izmijenile svoja profesionalna iskustava. Prije odlaska srdačno su nas pozdravili, a mi smo ih pozvali da posjete naš vrtić.

P9301801Odgojna skupina „Leptirići", 30.09.2016., pogledala je predavanje stručnjaka iz HAK-a o ponašanju u prometu pod nazivom „KLIKNI I VIDI“.

U tom predavanju djeca su saznala kako se sigurno prelazi pješački prijelaz, gdje trebaju sjediti kada se voze u autu, zašto treba biti vezan u sjedalici itd.

Svako dijete je za uspomenu dobilo na dar prometnu bojanku.

P9231709Leptirići su dočekali i pozdravili jesen tako da su izradili vinograd i voćnjak od papira; hodnik su uredili sa raznim košarama voća i povrća koje su im pomogli sakupiti roditelji te izradom gospođe Jesenke. Šetnjom kroz selo pozdravili smo Jesen sa krunama koje su izradila djeca.

 

P9221683Skupinu „Leptirići“ pohađa 19 – ero djece, od toga 11 – ero predškolaca. Soba mješovite starije skupine ima sljedeće centre: centar početnog čitanja i pisanja, centar kuhinje, obiteljski centar, centar frizera, centar manipulativno – didaktičkih igara, likovni centar i centar građenja i konstruiranja.

 

 

 

U skupini “Leptirići” obilježen je Dan obitelji. Djeca su s odgojiteljicama i međusobno razgovarala o obitelji, tko ju sačinjava, po čemu se obitelji razlikuju, zašto su važne, o osjećaju pripadanja, domu i skupini te kako pokazujemo ljubav jedni drugima unutar obitelji.

Provedena je likovna aktivnost na temu “Moje obiteljsko stablo”. Radovi djece su stavljeni u hodnik vrtića u obliku velikog drveta, koje prikazuje „Obiteljsko stablo“ - svakog djeteta naše skupine.

Mama je važan dio našeg života i svi se mi rado uključujemo u aktivnosti vezane za Majčin dan. Volimo pričati o mamama, pjevati im, kazivati stihove. Izuzetno smo maštoviti kada crtamo mamin lik, a u igrama vrlo rado preuzimamo maminu ulogu.

Posebno nas veseli izrada poklona za naše mame, velika je radost vidjeti osmjeh i osjetiti toplinu njenog zagrljaja kada smo stavili ogrlicu sa svojim imenom oko njezinog vrata.

Dan planeta Zemlje u skupini "Leptirići" obilježen je raznovrsnim sadržajima i aktivnostima koji imaju za cilj poticanje ekološke svijesti. Djeca su upoznala našu plavu planetu, bogatstvo života koji ju ispunjava, ali su isto tako izrazila i zabrinutost zbog nebrige i njenog stalnog uništavanja. Djeca su istraživala razne enciklopedije o planetima, proučavala globus, kaširala planetu, ilustrirala recitaciju "Čuvajmo planetu" i crtala svoje shvaćanje zagađivanja i čistoće prirode.

Djeca skupine "LEPTIRIĆI" uključila su se u likovni i literarni natječaj TZ Koprivničko-križevačke županije ”Volim Podravinu i Prigorje”.

Tema ovogodišnjeg natječaja je ”Tak su delali naši stari”.

Stranica 1 od 12

© 2016 Općina Kalinovac. Sva prava pridržana. Design by Georg.