SAM 2064U skupini „Spužvice“ prvi dan jeseni dočekan je u slavljeničkom raspoloženju i izradi jesenskih kruna, ali i radno i poučno. Koristio se stari tradicionalni način „runjenja“ kukuruza sa ručnom „runjačom“ koju je za malene dječje ručice bilo potrebno smanjiti omotanom krpicom.

Pjevala se pjesma o jesenskim plodovima; igrala igra u kolu „Berem, berem grožđe; kuhala su se jela od kestena, tikvica, voća, povrća; prostor smo ukrasili obukavši ga u jesenske boje, a za osvježenje na zraku prošetali smo do mjesnog igrališta s jesenskim krunama.

Prostor sobe često prilagođavamo igrama s kretanjem. Svoju spretnost djeca su pokazala u igri s loptama, provlačenjem kroz špage. Svoje kretanje povezali smo s kretanjima u našoj okolini - kretanje kazaljke na satu i kroz igre konstruiranja.

Proljeće nam je stiglo i potrudili smo se poželjeti mu dobrodošlicu. Izrađivali smo cvijeće za krune od papira, modelirali smo plastelinom cvjetnu livadu, pjevali, plesali, veselili se i uživali u suncu.

Vrijedno smo izradili puno pisanica što od kartona, što bojanja temperom i tehnikom ukrašavanja rižom. Slušali smo zanimljivu priču o sedam zečića koji su pokušavali donijeti djeci pisanice u selo. Vrtić smo ukrasili mnogobrojnim obilježjima Uskrsa.

U zimskom razdoblju istraživačkim smo aktivnostima doznali kako nastaje i kako se topi led. U nedostatku snijega, snjegoviće smo izrađivali tehnikom kolaža. Sve karakteristike zime prikazali smo kroz izradu plakata. Kada su vremenske prilike dopuštale, igru smo organizirali na otvorenom. Veliku brigu i pažnju posvetili smo hranjenju ptičica, kroz cijelo zimsko razdoblje.

Što je ljubav?

Pjevanje ljubavnih pjesama, crtanje srca ili nešto treće? Djeca skupine "Spužvice" o ljubavi:
"Ljubav je kada se lijepo igramo i ne svađamo."
"Ljubav je kad tata poljubi mamu."
"Ljubav je odlazak jedni k drugima u goste"
"Ljubav je kad nešto nacrtamo i poklonimo"
"Ljubav je kad nekoga zagrlimo"
"Ljubav je kada smo dobri prema prijateljima"
"Ljubav je dati prijatelju igračku"

Svoje osjećaje djeca su izrazila kroz različite oblike izražavanja. Svojim najdražima izradila su i poklonila čestitke.

Princeza i vila, leptir i bubamara, gusar, tigar, lav, ninja kornjača, spiderman, klaun i ostale maske stigle su u ponedjeljak 08.02. u našu skupinu. 

Vesele maškare dan su provele u pjesmi i plesu te zabavnim i prigodnim igrama. Pripreme za maskenbal trajale su nekoliko prethodnih dana.

U blagdanskom ozračju izmjenjivale su se igre i aktivnosti u skupini s pripremama za božićnu priredbu.
Osjećaji i radosno iščekivanje proizlazili su kroz: izradu božićnih ukrasa, pripremu za nastup na božićnoj priredbi te sveukupna zbivanja vezana uz blagdan Božića.

SAM 0799

Na poziv Klarine mame koja radi kod stomatologa, djeca skupine "Spužvice" posjetila su 26.11.2015. stomatološku ordinaciju.

Pri dolasku u ordinaciju, stomatologinja Višnja pokazala je djeci, na modelu zubala, kako pravilno prati zube te poučila djecu o važnosti redovite higijene zubiju. Sva su djeca bez straha dopustila stomatologinji da obavi pregled i premaže zube.

image001

Vođeni interesima djece, zajednički smo izradili različite igrice u kojima upoznajemo brojeve i slova.

 

Stranica 1 od 6

© 2016 Općina Kalinovac. Sva prava pridržana. Design by Georg.