20170411 161711Volonteri Caritasa koji djeluju u sklopu Društva svetog Luke posjetili su na Cvjetnicu oko 15 obitelji na području općine Kalinovac. Onima kojima je to najpotrebnije osigurali smo poklon pakete sa namirnicama i kućnim potrepštinama, a svim ostalima kao mali znak pažnje nosili smo čaj, sok, bombone i kolače. Svima kojima smo došli zaželjeli smo sretan Uskrs i uskrsne blagdane, te mnogo zdravlja i duhovne snage.

Predsjednica Društva Sv. Luke, Ljubica Račan

Kolaci 1U nedjelju 26. veljače volonteri Caritasa – Društva Svetog Luke evanđeliste iz Kalinovca imali su akciju prodaje kolača. Sav prihod od prodaje namijenjen je za pomoć potrebitima i bolesnima naše župe.

U pečenju kolača za ovu akciju sudjelovali su: članovi Društva Svetog Luke - Caritasa, Marijine legije, članovi zborova, župni vijećnici i naš župnik.

Također je kolače ispeklo i donijelo i nekoliko župljana koji nisu članovi ni jednog društva. Slijedeću ovakvu akciju imat ćemo opet 19. ožujka 2017. godine.

svluka1Ove godine nam je stigla donacija mandarina i jabuka Caritasa iz Varaždinske nadbiskupije, a koje su djelatnici Društva sv. Luke pakirali u vrećice i odnijeli cca 50 obiteljima u župi, te određen broj paketa u starački dom Sveta Ana. Ostali dio donacije razdijeljen je vjernicima 13. studenoga na jutarnjoj i podnevnoj sv. misi. U tome projektu sudjelovala su djeca Dječjeg vrtića „Bubamara“ Kalinovac koja su izradila prigodne božićne čestitke koje smo nosili zajedno sa jabukama i mandarinama.

Sa prvom nedjeljom Došašća odnijeli smo 7 paketa sa namirnicama najsiromašnijim i potrebitim obiteljima u župi.

Predsjednica Društva Sv. Luke, Ljubica Račan

Stranica 1 od 2

© 2016 Općina Kalinovac. Sva prava pridržana. Design by Georg.